Vaníliás keksz

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A lisztet és margarint egy tálban elmorzsoljuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot.
    Simára gyúrjuk. Ha ragad a kézhez, adhatunk hozzá még kevés lisztet.
    Sütőpapírral bélelünk egy tepsit és kb. másfél- két cm átmérőjű golyókat teszünk a tésztából, távol egymástól, mert lapításkor és süléskor egyaránt kell a hely.
    Folymatosan lisztbe mártott villával egyszer, bátran lenyomjuk a tésztát, így lapos és csíkos linzert kapunk.
    180 fokos sütőben,sütőtől függően, 10-15 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert hamar megég.
    A tésztába gyúrhatunk kakaóport, puncspudingot, fahéjat. Más lesz a színe és az íze,de ugyanolyan finom lesz.
    Sokáig eláll és ropogós marad.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál só