Tóalmási nokedlis leves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A füstölt csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk, kb pörkölt méretűre.
    A szalonnát apróra kockázzuk.
    A kolbászt hosszában elvágjuk, majd felkarikázzuk.
    A kelkáposztát nagyobb darabokra vágjuk.
    A hagymát és a paprikát is felaprítjuk.
    Egy bográcsban, egy evőkanálnyi zsíron kiolvasztjuk, majd megpirítjuk a szalonnát. Kiszedjük a zsírból.
    Ebben megdinszteljük a hagymát.
    Meghintjük a só harmadával. Ettől csak fől a hagyma és nem sül.
    Beletesszük a csülök kockákat. Fehéredésig sütjük.
    Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát a levével együtt.
    Pár perc sülés után hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a maradék só felét. Beletesszük a zellerzöldet és felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel,ami bőven ellepi. Ez kb. 2 liter.
    Fedő alatt,fél órát főzzük.
    Ekkor hozzáadjuk a pirított szalonnát, a kolbászt és még főzzük.
    10 perc múlva a kelkáposztát is belekeverjük.
    Amikor már összeségében kb. 2 órát főztük, hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
    Lefedve főzzük.
    Ez alatt a nokedlit elkészítjük.
    A forrásban lévő levesbe, deszkáról kanállal vagy késel nagyobb darabokat szaggatunk. Kóstolunk és esetleg fűszerezhetünk még. Csípős paprikát ízléses szerint tegyünk bele. Amikor megfől a krumpli és a nokedli is, tálalhatunk.
    Friss kenyeret adunk hozzá.





Hozzávalók

  • 1 kg házi füstölt csülök
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg Tóalmási füstölt kolbász
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 kg krumpli
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 csokor zeller zöldje
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos teáskanál őrölt bors
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • Nokedlihez:
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • kb 1 dl víz