Rántott vargánya

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Megpucoljuk és szeletekre vágjuk a gombát.
    Besózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül prézlibe. Alaposan megütögetjük, hogy a felesleges prézli lepotyogjon.
    Felforrósítjuk a zsiradékot és óvatosan beletesszük. Néhány perc sülés után megfordítjuk és mindkét felét aranybarnára sütjük.
    Szintén néhány perc után, papírtörlőre kivesszük és lecsepegtetjük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 kosár vargánya gomba
  • 2 db tojás
  • 30 dkg prézli
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 liter étolaj
  • vagy 0,5 kg zsír