Paradicsomos sertésmáj

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Megtisztítjuk és finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    A májról levágjuk a hártyát és,az inakat.
    Feldaraboljuk majd kb 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
    Egy edényben, forró zsíron megdinszteljük a vöröshagymát.
    Egy perc múlva hozzáadjuk a borsot, majiránnát és a babérlevelet. Elkeverjük és hozzáadjuk a májat.
    Fehéredésig sütjük, úgy,hogy közben kevergetjük. Így minden oldala érintkezik a forró edénnyel.
    Beleszórjuk az apró fokhagymát és elkeverjük. 3-4 percig sütjük. Ekkor meghintjük a liszttel, összekeverjük és szintén picit sütjük.
    Nem baj,ha picit lesül az edény aljára, mert ezt a pörzsanyagot felöntjük a paradicsomlével és elkeverjük,amitől sűrű szaft keletkezik. Ezzel még 10 percig főzzük. A legvégén adjuk hozzá a cukrot és a sót.
    Közben főzünk hozzá krumplit. Ezzel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg sertésmáj
  • 1 liter paradicsomlé
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 db babérlevél