Mákos guba torta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A kifliket 1-2 cm-es karikákra vágjuk és egy tálba tesszük.
    A tejet egy edényben megmelegítjük.
    Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a mákot. Pár percig főzzük.
    Utána langyosra hűtjük és a kiflire öntjük. Óvatosan összekeverjük vagy jobb,ha csak rázogatjuk.
    Ha száraznak érezzük, adhatunk még hozzá tejet.
    28 cm-es kerek sütőformát kivajazunk és beleegyengetjük a kiflis masszát.
    Jól lenyomkodjuk és közepes lángon 15 percig sütjük.
    A vaníliás pudingot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a cukrot egy edényben összekeverjük, majd hozzáöntjük a hideg tejet és a tojások sárgáját. Simára keverjük és feltesszük a tűzre. Folyamatos keverés mellet sűrű krémmé főzzük.
    Kicsit hűlni hagyjuk.
    Kivesszük a sütőből a kiflis süteményt és egyenletesen eloszlatjuk a tetején a krémet
    A tojásfehérjét vízgőz fölött, félidőben hozzáadva a cukrot,kemény habbá verjük és rásimítjuk a krémre. Szépen, egyenletesen kell elteríteni.
    Visszatesszük a sütőbe és kb. 5 percig, közepes lángon sütjük. Mikor szép barna árnyalata lesz kivehetjük.
    Kihűtve tálalhatjuk.

Hozzávalók

  • 10 db szikkadt kifli
  • 5 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • Krémhez:
  • 5 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • Habhoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás fehérje