Máglyarakás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Meghámozzuk és lereszeljük az almát. Ráöntjük az őrölt fahéjat és megdinszteljük. Félretesszük hűlni. Ledaráljuk a mákot.
    Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és 3 zacskó vanilliáscukrot majd simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Ekkor is átkeverjük.
    A zsemléket felszeleteljük. Kb. 2-3 cm-es szeletekre.
    A csücsköket külön tesszük. Először ezeket áztatjuk bele a tejes masszába,mert több idő kell,hogy átázzanak. ( kb. 1 perc.)
    Egy tűzálló tál aljába tesszük őket.
    Egy réteg dinsztelt almát kenünk rá, majd 1-2 evőkanál darált mákot.
    Ezután a többi zsemlét is beáztatjuk,tálba fektetjük, megszórjuk az almával,majd a mákkal.
    Ezt addig rétegezzük,amíg el nem fogy minden alapanyag. Legfelülre hintjük az összes maradék mákot,majd ráöntjük a megmaradt tejes masszát,végül az almát kenjük rá.
    Előmelegített sütőben, 180 C fokon, legalulra tesszük. A sütő aljába tehetünk alufóliát, hogy megvédjük a süteményt a megégéstől.
    Ez alatt kemény habot verünk a tojásfehérjéből egy evőkanál kristálycukorral és egy zacskó vanilliáscukorral. Amikor már kemény a hab, hozzáadunk egy evőkanál sárgabarack lekvárt, és alacsony fokozaton elkeverjük.
    35 perc sülés után kivesszük a sütit. Rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, egy perc után lekapcsoljuk a lángot és megvárjuk,amig megbarnul a hab. Kivesszük a sütőből.
    Kihűtve szeleteljük.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók

  • 10 db zsemle
  • 2 kg savanykás alma
  • 1,5 liter tej
  • 25 dkg darált mák
  • 50 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 zacskó vanilliás cukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 0,5 dl étolaj