Kukacfánk (Curros)

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A vízhez hozzáöntjük a sót, a cukrot és a 4 evőkanál étolajat, és felforraljuk. Ezután levesszük a lángról és belekeverjük a lisztet. Sűrű,de jól formálható tésztát kell kapnunk.
    Feltesszük az olajat melegedni.
    A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk és 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
    A forró olajban sütéspróbát végzünk. Egy darabot beleteszünk, és ha serceg, akkor süthetjük a többit is. Egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy ne ragadjanak össze és legyen helyük megfordulni is.
    Ha mindkét oldala pirosra sült, akkor kiszedjük és lecsepegtetjük. Kb. 3-5 perc alatt átsülnek. A csepegtetés után, még forrón beletesszük a cukorba belekevert fahéjba, a következő adagot a cukros kakaóporba és jól beleforgatjuk őket.
    Közben sütjük a következő adagot. Ez a mennyiségű tészta,kb 4-5 adagban sül ki.

Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 125 gramm liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1,5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • sütéshez:
  • 0,5 liter étolaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj