Kofapecsenye

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk.
    Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük.
    Mindkét felét kb 5-5 percig sütjük, de kétszer fordítjuk ,hogy jó ropogós legyen.
    Hőálló edényben melegen tartjuk.
    A visszamaradt zsírban megsütjük szalonnákat,kiszedjük, rátesszük a húsra. Majd a zsírban megsütjük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát.
    A zsírra óvatosan fél dl vizet öntünk és folyamatos keverés mellett feloldjuk az esetlegesen letapadt lisztet.
    Így finom pecsenyelevet kapunk
    Amíg sűl a hús, megpucolunk 1 kg krumplit, gerezdekre vágjuk és sós vízben mefőzzük. Leszűrjük és a hagymás pecsenyeléhez adjuk és megsütjük.
    Kívül ropog, belül puha lesz.
    Ez a köret a hús mellé.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • 80 dkg szűzpecsenye vagy sertéstarja
  • 8-10 szelet füstöltszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg zsír
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őröltpaprika
  • 1 kg krumpli