Kemencés malac

5 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A malacot darabokra vágjuk.
    A fűszereket egy tálban összekeverjük.
    A zsírral kikenjük a sütőedény alját és a malac darabjait. Aztán a húst alaposan meghintjük a fűszerkeverékkel. Kézzel jól beledörzsöljük, hogy mindenhol legyen rajt fűszer.
    Elrendezzük az edényben. Felöntjük fél liter vízzel és fél liter borral.
    Lefedjük és a kemencében másfél órát sütjük.
    Ekkor megforgatjuk és még szórunk rá a fűszerkeverékből. Felöntjük borral és még egy órát sütjük.
    Ezután levesszük a fedőt és addig sütjük,amig piros,ropogós nem lesz.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 28,5 kg malachús
  • 10 evőkanál só
  • 5 evőkanál ételízesítő
  • 5 evőkanál őrölt bors
  • 5 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál őrölt majoránna
  • 2 evőkanál fokhagymapor
  • 0,5 kg zsír
  • 1 liter száraz fehérbor
  • 0,5 liter víz