Húsvéti nyuszizsemle

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Egy tűzálló edénybe beleöntjük a vajat, a vizet és a tejfölt és a tűz fölött, folyamatos keverés melett csomómentesre és langyosra melegítjük.
    Másik edénybe beleöntjük a lisztet, cukrot és a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, tejfölös masszát.
    Alaposan összedolgozzuk. Sima tésztát kell kapnunk.
    Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük.
    Ekkor,lisztezett deszkán henger alakúra nyújtjuk és 16 db-ra osztjuk.
    A darabokból, egyenként ovális alakot hengergetünk,úgy,hogy az egyik vége hegyesebb legyen. Itt, ollóval belevágunk az oldalába, ezek lesznek a fülei, és a fülek alá a borsból szemeket nyomunk.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük tojással őket.
    A sütőt begyújtjuk, és betesszük sülni. KB 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Aranysárgának, ropogósnak kell lenniük.
    Húsvéti reggelikhez kiváló.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg 20%-os tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 60 ml víz
  • 32 db szemesbors
  • 1 db tojás