Halgulyás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Az apróhalakat kifilézzük. Az alaplébe csak a fej, a gerinc és a farok kell. A halfiléket nagyobb darabokra vagdaljuk.
    3 liter vízben , a só felével a csontos haldarabokat feltesszük főni.
    Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
    Ez alatt a harcsafiléről lehúzzuk a bőrét és felkockázzuk. Majd besózzuk és citromlevet csöpögtetünk rá. Letakarva félretesszük.
    A többi, szálkás halfilét beirdaljuk és megsózzuk. Másfél óra főzés után, hozzáadjuk az alapléhez és tovább főzzük.
    Összesen két és fél óra főzés után, leszűrjük az alaplevet és kivesszük a csontos halfiléket. Megsózzuk, csepegtetünk rá citromlevet és őrölt pirospaprikával meghintjük. Így nagyon finom a halhús.
    Közben felaprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a répákat, felkockázzuk a krumplit.
    A bográcsot szárazra töröljük és kisütjük a felkockázott szalonnát.
    Lepirítjuk benne a felaprított hagymát, meghintjük a pirospaprikával és belekeverjük a felkarikázott zöldségeket.
    Felöntjük a leszűrt alaplével. Amikor felforrt, beletesszük a gombát, a zöldfűszereket felaprítva, és a tárkonyt. A borsot finomra őröljük és szintén hozzáadjuk. Beletesszük a kockára vágott krumplit és puhára főzzük.
    Tehetünk bele csípős őrölt paprikát is.
    Amikor puha a krumpli, hozzáadjuk a harcsa kockákat. Takarék lángon, néhány perc alatt készre főzzük. Kóstolás után, adhatunk hozzá még sót, pirospaprikát és citromlevet.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • 1 kg harcsafilé
  • 1 kg apróhal ( keszeg, kárász stb. )
  • 30 dkg gomba
  • 80 dkg krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 db szemes bors
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 szál lestyán
  • 1 db citrom vagy 2 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál házi őrölt, füstölt erőspaprika